Producten
Zoeken
Aanmelden maandacties
Aanmelden
Zelf je Blackberry Curve 8520 repareren
 
Na verloop van tijd kan er een onderdeel van je Curve 8520 kapotgaan. Geen probleem, want veel onderdelen zijn redelijk eenvoudig te vervangen, en het is nog leuk ook!

We gaan nu stap voor stap een Blackberry Curve 8520 uit elkaar halen en een aantal nieuwe onderdelen erin zetten.

Je hebt het volgende gereedschap nodig om je Curve 8520 te repareren:
- T5 schroevendraaier
-T6 schroevendraaier
-Plastic openingstool


Je kunt deze gereedschapsetjes op onze website bestellen: Gereedschapset Blackberry.

Hieronder zie je de Blackberry Curve 8520. Redelijk oud en versleten, maar verder nog een prima toestel.


Haal eerst je achterklepje eraf. Vervolgens verwijder je de batterij.
Nu moet je twee T6 schroefjes uit je toestel draaien. Zie onderstaande afbeelding.

Draai nu je toestel om en verwijder de displaysticker. Dit plastic plaatje bescherm het beeldscherm van je Blackberry Curve 8520. Dit plaatje kan je verwijderen door het met je openingstool los te wrikken. Doe dit voorzichtig en met beleid! Ga steeds een stapje opzij en zorg ervoor dat je het hele rondje maakt. Daarna moet dit plaatje gemakkelijk van je beeldscherm af te halen zijn.
 

Onder het toetsenbord van je 8520 zit ook nog een klein plastic plaatje. Dit plaatje moet je ook verwijderen. Ook dit met beleid, deze kans soms lastig zijn, dit moet je dus een beetje met gevoel doen.


Als je het plaatje hebt verwijderd, zie je twee T6 schroeven. Laat deze voor het gemak nog even zitten en verwijder eerst je frontje. Zie onderstaande afbeelding hoe je hiermee kan beginnen. Let overigens op dat je de twee T6 schroeven aan de achterkan hebt verwijderd, anders kan je het frontje niet loskrijgen.


Nu je frontje is verwijderd kun je eenvoudig je toetsenbord van je telefoon afhalen, deze zit verder niet vast. Draai nu 6 x T6 schroeven los met je T6 schroevendraaier. Zie onderstaande afbeelding.


Nu kun je het plaatje onder je toetsenbord gemakkelijk van je toestel afhalen.

 
Nu gaan we het LCD scherm van het toestel halen door met de openingstool subtiel tussen het beeldscherm en het moederbord te wrikken. Doe dit aan beide kanten. Je kan het ook ter hoogte van je toetsenbord doen, dit wil ook nog wel eens helpen.
 

Vergeet niet om ook je LCD los te koppelen van je moederbord. Zie onderstaande foto.


Als je nu je toestel weer omdraait, kun je gemakkelijk het moederbord uit je toestel “duwen”. Doe dit wel weer met beleid.

 
Draai nu het T5 schroefje uit je moederbord, zoals aangegeven op onderstaande afbeelding. Hiermee draai je het verbindstukje van je trackpad los.
Je zult merken dat nu ook het onderliggende gedeelte van je toetsenbord loskomt.


Je kunt nu eenvoudig je trackpad ontkoppelen van het moederbord en eventueel een nieuw trackpad installeren.


Op de achterkant van je telefoon, waar je het moederbord uit hebt geduwd, zitten ook nog een paar onderdelen, die kunnen worden vervangen. Dit zijn overigens onderdelen van de Blackberry die het minst snel kapot zullen gaan, maar het komt af en toe voor.